Wooninspiratie

Meubilair kopen

By  | 

Iedereen die ooit verhuisd weet het: De vraag die dan telkens ontstaat! Welke meubels kan ik meenemen en waar moet ik over beschikken? Dienovereenkomstig moeten ook de oude meubels worden vervangen. Of het is de eerste stap in een eigen appartement. Vooral wanneer ze verhuizen als gevolg van scheiding of echtscheiding, moet je veel nieuwe meubels aanschaffen in de meeste gevallen. Maar zelfs als meubels beschadigd zijn of gewoon niet meer hip zijn, wilt u nieuw meubilair kopen.

Waarom nieuwe meubels kopen?

Tegenwoordig kunt u meubels van uw bank online te bestellen. Dat is echter niet altijd de verstandigste methode. Meubels moeten zijn, als het mogelijk is, in principe, alle in het echte leven. Enerzijds kun je direct meten of het meubel ook op de beoogde plek past. Aan de andere kant zien de meubels in Natura kleur meestal anders. In principe zijn beide echter mogelijk. U kunt gemakkelijk vanuit huis of direct in de winkel bestellen.

Waarom hebben meubels zo lange levertijden?

Door de uiteenlopende behoeften van klanten. Als gevolg hiervan wordt het grootste deel van het meubilair op bestelling gemaakt, omdat noch de meubelzaken noch de fabrikanten voldoende exemplaren van elke mogelijke variant kunnen opslaan. De opslagkosten zouden enorm zijn, daarnaast is het moeilijk in te schatten welke versies beter zullen verkopen dan andere. Als je nu iets echt iets speciaals wilt, dan zal de levertijd nog langer zelfs.

Waarom zijn zo duur meubels?

Er is zit bij veel meubels ongelofelijk veel commissie op. Veel meubilair gaat maar liefst 10 keer over de kop. Dan hebben het vooral over designer meubels, deze kunnen behoorlijk in de prijzen lopen. Tegenwoordig hebben mensen ook gewoonweg meer te besteden en geven ze graag wat extra uit aan een specifieke meubel.

Financiële plaatje 

Niet iedereen heeft voldoende reserves op de bank staan om onmiddellijk alle noodzakelijke meubels te kopen of te vervangen. Maar je niet in een kaal appartement wilt beginnen. Je wilt het ook eigenlijk in 1 keer goed doen. En niet teveel bezuinigingen maken, waar je later spijt van krijgt. Leen het bedrag dat je nodig hebt.

Hoe werkt dat lenen?

De aanvraag voor de kleine leningen via overstappen.nl is eenvoudig en snel gedaan. U kiest alleen de gewenste hoeveelheid en de duur van de lening, uw leeftijd, doel van de lening en ze controleren uw lening aanvraag direct. Ook is het mogelijk om een lening over te sluiten naar een andere partij om op je huidige lening te besparen.