Modern interieur

Moderne houten vloer kopen? Doe hier inspiratie op

By  | 

Is jouw vloerbedekking aan vervanging toe en vind je het belangrijk dat jouw nieuwe vloer een moderne uitstraling heeft? Dan investeer je in een moderne houten vloer. Wij vertellen je graag welke vloeren op dit moment op en top trendy zijn.

De visgraat vloer

De visgraat vloer is op dit moment uiterst populair. Dit is niet voor niets. Deze houten vloer heeft namelijk een klassieke en tijdloze uitstraling, maar heeft tegelijkertijd ook iets moderns. Deze vloer staat prachtig in een modern huis, maar ook in een industriële inrichting, in een klassiek interieur of in een landelijke woning. Hoe je jouw huis ook hebt ingericht: deze vloer maakt je stijlvolle interieur helemaal af.

Visgraat vloer

Een houten vloer met brede planken

Als je een houten vloer koopt, kun je helemaal zelf kiezen hoe deze vloer eruit moet zien. Je kiest niet alleen de houtsoort van je nieuwe vloer, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen hoe breed de planken van je vloer moeten worden.

Op dit moment is de houten vloer met brede planken erg populair. Brede planken hebben namelijk een op en top natuurlijke look. Hoe breder de plank, des te meer de nadruk wordt gelegd op het aantrekkelijke uiterlijk van houtnerf. Wil je de natuur wat meer in huis halen, dan is een houten vloer met brede planken zeker iets voor jou. Of je nu een landelijk interieur hebt, een moderne inrichting hebt gecreëerd of in een industrieel huis woont.

Houten vloer met brede planken

De ruwe houten vloer

Wil je jouw interieur een beetje meer ‘edge’ geven? Dan is deze vloerentrend echt iets voor jou. Door een ruwe houten vloer te kopen, maak je jouw interieur namelijk veel stoerder. Een ruwe houten vloer staat mooi in een industrieel interieur, maar ook in een landelijke inrichting. En heb je jouw huis heel strak en modern ingericht? Dan kun je ook zeker een ruwe houten vloer kopen. In een modern huis is een ruwe vloer van hout echt een ‘eyecatcher’.

De witte houten vloer

Een ruwe houten vloer geeft je interieur wat meer ‘edge’. Een witte houten vloer doet precies het tegenovergestelde. Deze vloer is zo subtiel, dat je interieur er een klassieke uitstraling van krijgt. Prachtig in een modern interieur, maar ook mooi in een landelijke inrichting of in een klassiek huis.

Overigens is de witte vloer van hout ook ideaal in een donkere woning. Leg je een donkere vloer in een donker huis, dan wordt de ruimte nog donkerder. Een witte vloer laat zelfs de meest donkere ruimte wat lichter en minder zwaar ogen.

bron afbeeldingen: koddearchitecten.nl (pinterest), woodandstones (pinterest)