Industrieel interieur

Moderne visgraat vloeren passen bij elk interieur

By  | 

Een moderne visgraat vloer, dat klinkt je misschien een beetje als een soort tegenstelling in de oren. Maar niets is minder waar. Moderne visgraat vloeren kun je laten leggen in verschillende houtsoorten en lakken in elke gewenste kleur. Ook laminaat of vinyl is mogelijk bij een vloer in visgraat patroon. Dit maakt de keuze in visgraat vloeren bijna onbeperkt. Behalve voor in de woonkamer kun je de badkamer of de keuken ook een heel mooie make-over geven met zo’n fraaie én praktische moderne visgraat vloer.

Een houten moderne visgraat vloer

Een visgraat vloer is een gemakkelijk te onderhouden houten vloer met een lange levensduur. En omdat er geen mes- en groefverbindingen aan te pas komen, kun je een houten visgraat vloer heel vaak opnieuw opschuren en lakken. Een vloer die gelegd is in een visgraatpatroon werkt heel minimaal; krimpen en uitzetten zijn bij deze vloer veel minder krachtig dan bij andere houten vloeren. De verlijmde houtlaag ligt bij moderne visgraat vloeren als het ware als tapijt op de ondervloer. Je verwacht het niet van een houten vloer, maar een moderne visgraat vloer is hierdoor ook een heel stille vloer. Het is in principe zelfs mogelijk om de voegen met een voegenkit af te werken. Het resultaat: een superstrakke egale vloer.

moderne visgraat vloer

Visgraat vloer in laminaat of vinyl

Ben je niet zo van het lakken en schuren? Je kunt een moderne visgraat vloer ook laten leggen in laminaat of kiezen voor de voordelige optie vinyl. In laminaat is er bijna onbeperkt keus in kleur en patroon. Dit geldt ook voor de vinylvariant, die weer heel geschikt voor slaapkamers of bij vloerverwarming.

Je kunt dus nog steeds kiezen voor de klassieke varianten van de visgraatvloer, maar ook voor een variant in een trendkleur die past bij jouw interieurstijl. De visgraat kan gelegd worden in diverse formaten stroken. Of je kiest voor brede en wat langere stroken of juist voor de kleine en smalle delen is mede bepalend voor de uitstraling van je vloer. Ook een combinatie van formaten en of kleuren stroken is een optie die verrassend kan uitpakken. Je kunt de vloeren in je woning optimaal afstemmen op jouw smaak en stijl, je meubelen en de ruimte waarin de moderne visgraatvloer komt te liggen.

houten visgraat vloer

Er zijn dus tal van mogelijkheden en er is dan ook zeker een moderne visgraat vloer die voldoet aan jouw wensen! Hoe dan ook: een eigentijdse twist op deze klassieker maakt van je vloer een blikvanger waar je jarenlang plezier van hebt.

Bron afbeeldingen: uw-vloer.nl, pinterest