Wooninspiratie

5 mogelijkheden voor schuine wanden

By  | 

Als je huis of appartement schuine muren heeft, vraag je je zich misschien af hoe je deze ruimte zo goed mogelijk kunt benutten. Schuine wanden komen vaak voor op een bovenverdieping of zolder. Als zo’n wand leeg wordt gelaten, ziet deze er vaak uit alsof er iets ontbreekt.  Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om schuine wanden te benutten. Hier zijn vijf tips:

Verven

Een schuine wand valt vaak minder op. Laat hem lekker opvallen door hem te in een felle of gedurfde kleur te schilderen.  Tip: als je een donkere kleur gebruikt, wordt de muur vlakker en lijkt het alsof hij meer naar achteren gaat.

In sommige gevallen kan het moeilijk zijn om te bepalen of het schuine gedeelte deel uitmaakt van het plafond of de muur. Zorg er dan voor dat je het hele gedeelte van de muur in dezelfde kleur schildert. Het ziet er namelijk vreemd uit als je alleen het verticaal gedeelte schildert.

Behangen

Een schuine muur kan de visuele focus van de kamer worden als je kiest voor stijlvol behang.  Modern behang heeft interessante patronen en afbeeldingen en is gemakkelijk aan te brengen.

Opberger

De ruimte onder een schuine wand kun je goed gebruiken om spullen op te bergen. Je kunt een vaste opberger plaatsen in de vorm van planken met of zonder kastdeuren ervoor. Er zijn ook speciale kasten voor schuine wanden en kant-en-klare opbergboxen op wielen, die je onder de wand vandaan kunt trekken.

Slapen, zitten en studeren

Onder schuine wand kun je prima slapen. Een bed past vrijwel altijd onder een schuine wand. Als de schuine wand vrij stijl is, kan deze zelfs genoeg ruimte bieden voor een bank of bureau.

Kunst aan de muur

Aan een schuine wand kun je een poster ophangen. Een schilderij wordt wat lastiger. Toch is het mogelijk om op het rechte stuk muur onder de schuine wand toch een lijst op te hangen.  Dit doe je met een speciaal ophangsysteem voor aan een schuine wand.