Wooninspiratie

Muizen en Boktor bestrijden in huis, hoe doe je dat?

By  | 

Ongedierte in huis, dat willen we graag voorkomen. Muizen kruipen al door een gat van slechts een halve centimeter. Als ze eenmaal binnen zijn, kijken ze overal of er iets van hun gading bij is. Ze zitten niet alleen aan je etensvoorraden, maar knagen ook aan het isolatiemateriaal en aan je kabels. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook kunnen ze ziektes overbrengen. Muizen bestrijden met een muizenval is mogelijk, maar als er echt sprake is van een plaag schakel je het beste een bedrijf in dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding. Een andere veelvoorkomende plaag in huis is boktor. Boktor bestrijden is van belang om schade aan je huis te voorkomen of te beperken.

Een muizenplaag en dan…
Voorkomen is beter dan genezen. Je maakt je huis zo onaantrekkelijk mogelijk voor muizen door kieren en naden te dichten. Voedsel berg je op in afgesloten plastic of metalen bussen en dozen. Een kat kan een afschrikwekkende werking hebben, maar het is geen garantie, zeker niet als je kat geen jager is. Gelukkig kan de professionele muizenbestrijder voor je aan de slag. Door de jarenlange ervaring weet de expert de kiertjes en gaatjes te vinden waardoor de muizen naar binnen komen. Ook kan de expert geursporen herleiden. Zo wordt de muizenplaag bij de bron aangepakt. Afhankelijk van je situatie wordt de beste bestrijdingsmethode bepaald.

Wat is boktor
De boktor is een kever die zelf niet schadelijk is. De larven van deze kever zijn dat wel. Zij boren gaatjes in het hout van je woning of je schuur en kunnen daarmee enorme schade toebrengen. De huisboktor komt veel voor en leeft in nieuw, onbehandeld hout. Een vrouwtje legt in slechts een paar weken tijd wel tweehonderd eitjes. De larven, ook wel houtwormen genoemd, eten het hout. Zie je gaatjes in het hout of hoor je een koppend geluid? Dit zijn mogelijke signalen van de aanwezigheid van boktor. Datzelfde geldt voor zaagsel dat onder het hout ligt. Aarzel niet en schakel meteen de hulp van de professional in om erger te voorkomen.

Boktor bestrijden
Om boktor effectief te bestrijden heb je een professionele ongediertebestrijder nodig die hiervoor speciale behandelmethoden hanteert. Zo kan het hout worden geïmpregneerd. Ook hier geldt dat de beste behandelmethode afhankelijk is van de situatie.