Bed inspiratie

Nieuw bed kopen?

By  | 

Ben je van plan om een nieuw bed te kopen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij gaan je helpen! Een nieuw bed slaapt heerlijk, maar is steeds weer een hele klus. Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten, zoals afmetingen, kleuren, materialen en het soort bed. In dit artikel gaan we ons met name richten op Hästens bedden en het verschil met Vispring bedden. Hierdoor slaap jij binnenkort als een roosje op jouw nieuwe bed!

Hästens versus Vispring bedden

Beddenspeciaalzaak Bröring biedt verschillende soorten bedden en merken aan, waaronder Vispring. Hästens is ruim tien jaar onderdeel geweest van het ruime assortiment en nu heeft Vispring dat stokje overgenomen. Hierdoor hebben de medewerkers van Bröring veel ervaring met de merken en kunnen hierdoor precies vertellen welk bed het beste bij je past. Er zijn echter een paar verschillen tussen Hästens bedden en Vispring bedden, waaruit de conclusie valt te trekken dat de bedden van Vispring een beter keuze zijn. We leggen je graag uit hoe dat zit.

Er zijn in totaal zes kenmerken waarin de twee merken behoorlijk verschillen. We nemen ze één voor één met je door.

  1. Side stitching

Side stitching betekent dat de matrassen rondom geveerd worden. Hierdoor kunnen matrassen langer mee en blijven ze langer stevig, doordat ze niet kunnen uitzakken. Side stitching is een proces dat helemaal met de hand gaat en kost gemiddeld 4 tot 8 uur per matras. De vering wordt 15 cm diep aangebracht en tot wel drie rijen dik vastgenaaid; met de hand dus. Bij de matrassen van Hästens heb je dit alleen bij de dure topmodellen, bij Vispring is dit het geval op alle matrassen.

  1. Tuften

Door tufting worden de onder- en bovenkant van het matras verticaal met elkaar verbonden. Ook dit is een handmatig proces waar veel tijd in gaat zitten. In het midden van het matras zit het verenpakket en daar omheen zitten lagen als wol of katoen. Om deze lagen goed op hun plek te houden, worden ze verticaal met elkaar verbonden. Bij Hästens bedden is dit wederom alleen bij de topmodellen; bij Vispring is dit het geval op alle matrassen.

  1. Dubbele veerlaag

Alle matrassen vanaf de €8000 bij Vispring hebben een dubbele veerlaag. Hästens voert dit alleen bij de duurdere topmodellen in de collectie. Of je dit prettig vindt, is natuurlijk helemaal aan jou.

  1. Design + 5. Natuurlijke materialen

Vispring biedt allerlei soorten designs, kleuren en materialen aan. Denk bijvoorbeeld ook eens aan stoer leder. Met Vispring kun je heel veel kanten uit. Hästens heeft een minder groot pallet aan kleuren, materialen en designs. Het zijn veelal standaardkleuren en stoffen. Daarnaast gebruikt Vispring alleen maar natuurlijke materialen, waar dat bij Hästens deels is. Hästens heeft bijvoorbeeld synthetische pockets, wat Vispring niet heeft.

  1. Prijs-kwaliteit verhouding

De prijs-kwaliteit verhouding van Vispring wordt als zeer goed ervaren, waar dat bij Hästens voldoende tot goed is. Mede door de side stitching en het tuften zorgt ervoor dat de matrassen een stuk langer mee kunnen en langer in model blijven.