Bed inspiratie

Onze tips voor het vinden van een goed matras 

By  | 

In de ochtend word je wakker in je bed en in de avond stap je ook weer in je bed. Je begint en eindigt je dag op een matras en onder de dekens. Een goed matras en fijne, warme dekens zijn dan belangrijk voor een goede nachtrust. Je spendeert namelijk 1/3e van je leven slapend en een goed matras draagt eraan bij dat dit slapende deel soepel en fijn verloopt. Er zijn veel goede matrassen te vinden op de markt en daarom kan een goede keuze maken lastig zijn. Daarom geven we je een paar tips mee over het uitzoeken van een goed matras. 

Zo kies je een goed matras tussen alle opties

Er zijn veel goede opties, maar met onze tips kun je een goed matras uitzoeken. Meet ten eerste je bed op, zodat je weet welke maat matras hier het beste past. Heb je een groot tweepersoonsbed bijvoorbeeld, dan past hier een matras 180×200 misschien wel het beste, maar voor een twijfelaar of eenpersoonsbed is dat te groot. Bereid je goed voor door alvast je bed op te meten zodat je geen te kleine of te groot matras koopt. Bedenk je daarnaast ook welke vulling je fijn zou vinden, welke mate van stevigheid je graag wilt (dit kun je natuurlijk ook even testen in de winkel), en welke kleur of materiaal je voorkeur heeft. Dan kun je gericht op zoek gaan naar het beste matras voor jou. 

Waarom een goed matras zo belangrijk is 

Een goed matras vinden is van groot belang. Je spendeert namelijk een groot deel van je leven slapend en dan is een goed matras nodig voor een goede nachtrust en een fijne ondersteuning voor je lichaam. Het is even een investering, maar je krijgt er veel voor terug. Kies een goed matras uit met onze tips en dan zit je voor de komende jaren goed op matrassengebied.