Vloer inspiratie

Pvc vloeren geschikt voor alle ruimtes in uw huis

By  | 

Pvc vloeren zijn zeer veelzijdig in het gebruik. Voor alle ruimtes in uw huis is er wel een passende pvc vloer te vinden. De uitstraling van pvc vloeren lopen uiteen van betonlook voor industriële interieurstijlen tot een visgraat voor een meer klassieke woning. Daar tussenin vinden we nog vloeren met de uitstraling van leisteen, keramiek of juist een natuurlijke houten look. In verhouding tot houten vloeren zijn de pvc vloeren een stuk goedkoper in aanschaf. Wanneer u wel de looks van een houten vloer wil maar niet de kosten, dan is een pvc vloer zeker aan te raden.

Pvc vloeren weerstaan gemakkelijk de zwaarte belastingen

Behalve binnenshuis worden pvc vloeren ook veelvuldig toegepast in kantoorruimtes, zorginstellingen, ziekenhuizen en winkels. De vloer zal zeker niet zomaar versplinteren of barsten bij zware belasting. De PVC vloeren hebben een natuurlijke akoestische demping. Hierdoor heeft u geen last van krakende vloerplanken of tikkende hakken. Zeker in gebouwen met meerdere verdiepingen kan dit veel overlast voorkomen.

Zeer gemakkelijk te onderhouden

Pvc vloeren zijn duurzaam en onderhoudsarm in gebruik. Af en toe stofzuigen en soms dweilen is het enige onderhoud dat de vloer nodig heeft. In tegenstelling tot een houten vloer heeft de pvc vloer geen voegen of kieren wat de ophoping van bacteriën en stof tegengaat. Grote extra waxbeurten zoals bij een houten vloer zijn ook overbodig. Pvc vloeren zijn waterbestendig en u kunt de vloer dus gerust dweilen. Gebruik daarvoor wel producten die passen bij uw vloer.

PVC vloeren en vloerverwarming

Vloerverwarming en een pvc vloer kunnen prima gecombineerd worden. Waar laminaat en parket de warmte isoleren zal een pvc vloer de warmte juist geleiden. De warmte van de vloerverwarming komt prima door de vloer heen en bespaart u zo hoge energiekosten. Vaak geleidt de vloer de verwarming zelfs zo goed dat er bijna geen andere verwarming nodig is. Of dat nu een vloer is met een tegelmotief of met een betonlook maakt daarbij helemaal niet uit.

Zijn er nadelen aan een PVC vloer?

Deze populaire en duurzame vloeren hebben zoals u inmiddels heeft gelezen veel voordelen. Zijn er nadelen ook? Goed nieuws, er zitten bijna geen nadelen aan dit soort vloeren. Het enige wat we kunnen melden is dat bij zeer hoge temperaturen beter click pvc kunt vermijden. Met hoge temperaturen bedoelen we temperaturen van 60 graden of hoger gedurende een langere tijd. Dit kan voorkomen als de pvc vloer wordt gelegd in een serre waarop veelvuldig de zon schijnt. In plaats van click pvc kiest u dan beter voor plak pvc. Click pvc vloeren kunt u gemakkelijk zelf leggen. Zij hebben wel het nadeel dat de warmte isolatie iets hoger is dan bij een plak vloer. De warmte wordt dus minder doorgegeven. Plak pvc vloeren moeten dan juist weer worden gelegd door specialisten bijvoorbeeld van Martijn de Wit Vloeren. Zelf een plak pvc vloer leggen wordt afgeraden omdat het leggen een flinke klus is en de vloer bovendien compleet moet worden geëgaliseerd.