Gordijnen

Maak je woning af met raamdecoratie

By  | 

Bij de inrichting van een huis wordt over het algemeen als eerste gedacht aan meubels, zoals de bank, een eettafel en kasten om je spullen in op te bergen. Vaak komt raamdecoratie pas als laatste aan de beurt. Maar wist je dat raamdecoratie je woning pas echt af maakt? Raamdecoratie zoals gordijnen, vitrage of lamellen zorgen voor een fijne sfeer in elke ruimte. Wij laten je een paar leuke opties zien!

Houten jaloezieën voor een luxe uitstraling

Raamdecoratie komt in allerlei soorten, maten en materialen. Op basis van het design van jouw interieur kun je de raamdecoratie kiezen die hier het beste bij past. Gebruik je bijvoorbeeld veel hout in de kamer? Maak dan de ruimte af met houten jaloezieën, zodat je het design mooi doortrekt naar de ramen. En waar vroeger de jaloezieën de ruimte al snel op een kantoor deed lijken, zorgen moderne houten jaloezieën nu juist voor een luxe en warme uitstraling.

Houten jaloezieën voor een luxe uitstraling

Rolgordijnen voor een strakke afwerking

Rolgordijnen zijn al lange tijd populair. Er zijn dan ook veel verschillende soorten rolgordijnen te verkrijgen. Rolgordijnen zijn praktisch, gemakkelijk te gebruiken én voor elk raam te maken, door middel van rolgordijnen op maat. Kies voor verduisterende rolgordijnen in ruimtes zoals de slaapkamer. Of juist voor meer lichtdoorlatende rolgordijnen, zodat er altijd voldoende licht in de kamer valt, terwijl je wel geniet van voldoende privacy. En wist je dat rolgordijnen ook nog eens energiebesparend zijn, vanwege de isolerende werking?

Rolgordijnen voor een strakke afwerking

Duo rolgordijnen: bepaal zelf de mate van privacy

Bij veel raamdecoraties moet je vaak kiezen voor open óf dicht. Maar vaak willen we toch graag een optie die hier precies in het midden zit. In dat geval zijn duo rolgordijnen de ideale oplossing. Een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof met verduisterende en transparante banen. Deze lagen kun je over elkaar heen schuiven, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel licht er naar binnen valt. Ook de duo rolgordijnen zijn in allerlei kleuren te verkrijgen, zodat je deze perfect kunt combineren met de rest van het interieur.

Duo rolgordijnen - meer privacy

Raamdecoratie als onderdeel van de woning

Raamdecoratie speelt een belangrijke rol in iedere woning. Wanneer deze elementen missen, zal de ruimte er een stuk kouder uit zien. En wanneer de raamdecoratie goed bij de rest van het interieur past, zal je zien dat dit echt de woning afmaakt. Het is onderdeel van het grote geheel. Vergeet daarom niet om geschikte gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën of vitrages uit te zoeken en hiermee je woning helemaal af te maken.