Bedden

Slaapkamerinspiratie voor de interieurfreak

By  | 

Wil je je slaapkamer een make-over geven? Val dan niet terug in die standaard inrichtingen, maar laat je inspireren! Onderstaande slaapkamer ideeën mag je zeker niet missen als je aan de slag gaat met jouw make-over.

Ga voor groen

Groen is een prettige kleur. De kleur past niet alleen bij vele andere kleuren, maar straalt bovendien een soort rust uit. De meeste mensen hebben een witte slaapkamer, maar het is helemaal geen gek idee om je slaapkamer groen te verven.

Tip: vind je een groene muur iets te heftig? Breng dan wat groen in de slaapkamer door er enkele planten neer te zetten. Je hebt planten in de woonkamer staan, dus waarom niet in de slaapkamer?

Slaapkamerinspiratie

Creëer een gezellig hoekje

De meeste mensen komen alleen in de slaapkamer om te slapen. Zonde, want als je je slaapkamer mooi hebt ingericht, kun je hier ook heerlijk ontspannen. Wil je wel relaxen in je slaapkamer, maar is de ruimte hier nog niet echt op ingericht? Creëer dan een gezellig hoekje. Zet bijvoorbeeld een fijne fauteuil neer of hang een mooie stoel aan het plafond.

Slaapkamerinspiratie-v1

Vervang de deur

Door de deur van je slaapkamer te vervangen, kun je de ruimte een hele andere sfeer geven. Wij zijn groot fan van de zogeheten ‘barn doors’. Deze deuren lijken rechtstreeks uit een oude schuur te komen en geven een ruimte een landelijke en rustieke sfeer.

Er zijn vele verschillende ‘barn doors’. Dit maakt het erg gemakkelijk om een deur te kopen die bij jouw slaapkamer past. Heb je lichte kleuren in de slaapkamer? Dan koop je een deur van licht hout. Is je slaapkamer wat donkerder, dan kun je ervoor kiezen een deur van donker hout aan te schaffen.

Slaapkamerinspiratie

Koop een statement bed

Zeker als je niet zo’n grote slaapkamer hebt, is het leuk om je bed wat meer op te laten vallen. In een kleine slaapkamer heb je namelijk wat minder ruimte voor meubels en woonaccessoires, maar wil je toch een bepaalde sfeer creëren.

Slaapkamerinspiratie

bron afbeeldingen: welke.nl (pinterest), wonenonine.nl (pinterest), roomed (pinterest)