Wooninspiratie

Maak je woning 2020 proof met deze smart home gadgets

By  | 

We leven in een tijd waarin iedereen met elkaar verbonden is. Overal waar je bent, kun je je smartphone verbinden met het internet en heb je de wereld aan je voeten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo ook in ons eigen huis, waar je al veel apparaten op afstand kunt bedienen, door middel van diverse gadgets.

smart home koelkast

Internet of Things

Niet alleen mensen zijn online, ook steeds meer apparaten hebben toegang tot het internet. Want wist je dat moderne koelkasten, wasmachines en beveiligingssystemen ook de mogelijkheid hebben om verbinding met het internet te maken? Dit wordt ook wel ‘The Internet of Things’ genoemd. Ook de slimme thermostaat en de slimme meter zijn hier voorbeelden van, apparaten die veel mensen al in huis hebben. Met deze apparaten kun je gemakkelijk een smart home creëren en je huis automatiseren.

smart home verlichting

Bedien de verlichting vanaf de bank

Een mooi begin van de smart home is slimme verlichting. Bedien alle lampen in huis vanaf een speciale app op je telefoon en zorg zo dat de verlichting precies is afgesteld op jouw stemming, gewoon vanaf de bank. Het is zelfs mogelijk om de verlichting mee te laten veranderen met het beeld op je televisie of met de beat van de muziek. Perfect voor een feestje of een spannende filmavond.

voice assistant

Laat je assisteren door een voice assistant

Op de smartphone wordt ze al vaak geraadpleegd: de voice assistant. Deze lieftallige assistent geeft antwoord op al je vragen en vertelt je graag wat voor weer het vandaag is, of er file staat en wat er vandaag op de agenda staat. Voor in huis hoef je niet altijd je telefoon bij de hand te hebben. Er zijn namelijk ook handige home assistants die je in de kamer zet, zoals de Google Home. Met deze assistent bedien je je televisie, je muziek en zelfs sommige slimme thermostaten. Je hoeft alleen nog maar de opdracht te geven.

Alles binnen handbereik met een smart home

Met een smart home zijn knoppen en schakelaars dus niet meer nodig. Bedien alles met de voice assistant en met je telefoon en zorg zo voor een slim huis waar je eigenlijk niet meer over na hoef te denken. Lampen kunnen automatisch ingesteld worden, rolluiken gaan op bepaalde tijden naar beneden en beveiligingssystemen zijn gewoon via de smartphone te bedienen. Maak jij je woning ook helemaal klaar voor de toekomst?

Bron afbeeldingen: RC Willey (pinterest), meethue (pinterst), cnet (pinterest),