Scandinavisch interieur

4x stoelen voor een Scandinavisch interieur

By  | 

Een absolute woontrend zijn de interieurs die zijn gestoeld op de woonstijl die je ziet in Zweden, Noorwegen en Finland. Strakke lijnen, natuurlijke materialen, veel lichte kleuren en minimalistisch design ademen een cleane en sobere sfeer. Rust is het uitgangspunt … Deze vier stoelen passen perfect in die lijn en zijn dan ook een fraaie aanwinst in elk Scandinavisch interieur.

De eerste perfecte stoel ‘Scandinavian style’ is er eentje van Dutchbone. De Bar Lounge is een robuuste draaifauteuil met een stoere touch. Minimalistisch design, maar wel volop zitcomfort. De dikke zitting is robuust gestoffeerd met lichtgrijze mêleestof in een grof weefsel. De kussens zijn lekker stevig doorgestikt. De draaipoot is van zwart metaal. Een piekfijne stoel om even heerlijk je rust in te pakken.

Wereldberoemde stoel: de Vitra Eames

De tweede stoel die we selecteerden is een stoel met wereldwijde faam die al heel wat jaartjes meegaat. De Amerikaanse ontwerper Charles Eames tekende voor het design. Het ontwerp van de Vitra Eames is in al die jaren heel herkenbaar geworden. Simpel en stijlvol, gemaakt in de combinatie van een kunststof kuip op een esdoornhouten onderstel. De stoel zit hartstikke lekker en je kunt hem bij de eettafel zetten, maar ook in de woonkamer of bij je bureau. Zoek je nog een mooie werktafel die erbij past, dan kun je hier computertafels vergelijken; daar vind je vast iets passends. Het ontwerp van de stoel is drie jaar geleden compleet opgefrist en voldoet daar mee weer helemaal aan de ‘ziteisen’ die je vandaag de dag aan een stoel stelt.

Lekker loungen in een hangstoel

Wil je na een drukke dag even lekker rondhangen? Mooi, dan is deze rotan hangstoel geknipt voor bij jou in de woonkamer of slaapkamer! Een superleuke aanwinst in je interieur, waar je zachtjes wiegend even kunt loskomen van de dagelijkse beslommeringen. De stoel heeft een metalen frame en de ophanghaak zit erbij. Je kunt er zo in relaxen, maar je kunt deze hangstoel ook even aankleden met een fijn dik kleed of vacht of een mooi kussen.

Hangstoel

Blikvanger in je Scandinavische interieur

De vlinderstoel is een klassiek ontwerp en Riverdale heeft er met deze Brooklyn een geheel eigen draai aan gegeven: smaakvol en authentiek. De stoel is gemaakt van prachtig donkerbruin leer en afgewerkt met een perforatierand. De stoel is van zichzelf al mooi om te zien en heeft verder weinig opsmuk nodig, maar je kunt er eventueel een paar leuke kussens in kwijt.

Wil je nog meer inspiratie over wonen, woonwebsites en meubels en waar je ze kunt shoppen, lees dan ook dit online shopping blog.

Bron afbeeldingen: nordicbliss.wordpress.com (pinterest)