Modern interieur

Tips in wanddecoratie

By  | 

Er is altijd wel een de wand in je woning, in de hal, woonkamer, keuken, slaapkamer of in het trapgat die zich leent voor een mooie wanddecoratie. Er zijn verschillende manieren om aan zo’n blanco wand je eigen invulling te geven. Kant en klaar, gepersonaliseerd of een basis die je zelf kan invullen en aanpassen. Het hangt er een beetje vanaf of je groot of klein woont en hoe hoog en breed je wand is, maar er zijn tal van leuke mogelijkheden. Een greep …

Wandrekken of planken

Wandrekken of planken

Zelf maken of kant en klaar kopen: metalen rekken of planken of een paneel met  verschillende schapjes. Ideaal om je favoriete spulletjes een plekje te geven en het mooie is dat je er steeds weer iets anders op kunt uitstallen of er een thema aan kunt geven. Denk aan de feestdagen of de seizoenen bijvoorbeeld. Een mooi lampje erin of erop doet het ook altijd top!

Prikborden of magneetborden

Niet alleen voor praktisch gebruik, je kunt er ook fantastische collages op maken. Op een memobord met magneten kun je  foto’s lekker speels kwijt en makkelijk aanvullen en aanpassen. Er zijn ook zelfklevende memoborden te koop.  Prikborden zijn er in allerlei leuke varianten, vintage kurk prikborden – maar je kunt bijvoorbeeld ook een hele wand met kurk bekleden; dan kun je echt los! Als je wat hippers wilt zijn er ook fraaie design exemplaren in leuke vormen die al een wanddecoratie op zich zijn.

Foto op canvas - unieke wanddecoratie

Foto op canvas: unieke wanddecoratie

Een mooie canvas is een ware blikvanger waar je elke dag weer plezier van hebt. Je kunt een canvas doek natuurlijk kant en klaar kopen met een afbeelding erop die je aanspreekt. Het is natuurlijk ook leuk – of misschien juist wel veel leuker – om het echt persoonlijk te maken: laat jouw favoriete foto op canvas.  zetten. Dat speciale vakantiekiekje, die mooie plek die zo veel goede herinneringen naar boven haalt, een prachtige foto van je gezin, je favoriete artiest, schilderijen … Geef die supergeslaagde fot een ereplek in je huis; alles kan op canvas!

De wereld aan de muur

De wereld aan de muur

Een trend die nog niet over zijn hoogtepunt heen is en beslist niet alleen een leuke aanwinst is voor globetrotters: de wereldkaart voor aan de muur. Wereldkaarten zijn verkrijgbaar hebt ze in diverse uitvoeringen: op hout, canvas, uitgesneden in metaal, op aluminium of met prikvlaggetjes om je favoriete bestemmingen te markeren.  Er is ook werelkdaartbehang verkrijgbaar; een of meerdere banen op een blanco muur geeft een werelds effect!

Bron afbeeldingen: dewoonwinkelier.nl (pinterest), interieur-inrichting.net, fashionista.flair.be