Slaapkamer

Zo maak je de slaapkamer persoonlijker

By  | 

De meeste mensen vinden het lastig om de slaapkamer in te richten. Niet alleen omdat deze ruimte wat kleiner is dan bijvoorbeeld de woonkamer (en er dus minder ruimte is voor leuke accessoires), maar ook omdat je simpelweg niet zo veel tijd doorbrengt in de slaapkamer. Daarom staat deze kamer doorgaans onderaan het lijstje bij het restylen van een woning.

Ben je tevreden over je complete inrichting, maar vind je de slaapkamer eigenlijk nog een beetje saai? Ga dan direct aan de slag met een flinke make-over.

Hang foto’s aan de muur

Wat is er persoonlijker dan een foto? Door enkele foto’s aan de muur te hangen op de slaapkamer, krijgt de ruimte direct een hele persoonlijke uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen één foto op groot formaat af te laten drukken en deze in de slaapkamer op te hangen. Zo houd je de slaapkamer lekker rustig, maar geef je de ruimte wel een persoonlijke ‘touch’.

Je kunt er ook voor kiezen mooie afbeeldingen en posters aan de muur te hangen voor een persoonlijke sfeer in de slaapkamer. Denk hierbij aan afbeeldingen en posters van je favoriete stad, een gebouw dat je mooi vindt of een ander item dat echt bij jou past.

foto’s aan de muur

Geef dat bijzondere item een mooi plekje

Heb je een erfstuk in huis, heb je in het buitenland een mooi souvenir gekocht of heb je een ander item dat voor jou erg belangrijk is? Dan kun je ervoor kiezen dit item in de woonkamer te zetten, maar je kunt het erfstuk of souvenirtje ook gebruiken om je slaapkamer wat persoonlijker in te richten. Geef het erfstuk of souvenirtje een mooi plekje en je slaapkamer ziet er direct persoonlijker én sfeervoller uit.

Slaapkamer persoonlijker maken

Geef je slaapkamer een kleurtje

Je kunt je slaapkamer ook persoonlijker maken door de ruimte een kleurtje te geven: jouw lievelingskleur. En vind je het te heftig om een van de wanden in de slaapkamer te verven, bijvoorbeeld omdat je lievelingskleur erg fel is? Dan kun je jouw slaapkamer ook een kleurtje geven door accessoires in jouw lievelingskleur aan te schaffen. Denk hierbij aan kaarsen, kussens, een plaid op het bed, vazen en ga zo maar door.

Geef je slaapkamer een kleur

Geef je slaapkamer een kleur

Geef je slaapkamer een kleur

Bron afbeeldingen: webprint.nl (pinterest), sfgirlbybay.com (pinterest), vtwonen.nl (pinterest), welke.nl (pinterest), homedeco (pinterst)