Modern interieur

Tips voor het mix & matchen van eetkamerstoelen

By  | 

De eetkamer is toch wel een van de belangrijkste kamers in het huis. Je wilt met je gezin heerlijk kunnen genieten van het ontbijt en in de avond goed kunnen eten en borrelen met visite. Tegenwoordig is het razend populair om te mixen & matchen met eetkamerstoelen aan de eettafel. Alleen, de juiste keuze maken voor jouw eetgedeelte is een lastige opgave. Aan welke persoonlijke voorwaarden moeten deze voldoen? Dus wil je de eethoek speelser en gezelliger maken door een tikkeltje variatie? Met deze tips wordt het jou een stuk makkelijker gemaakt om die twist te krijgen in de eethoek!

Rode draad in de kleur

De meest gekozen optie is het combineren van hetzelfde model eetkamerstoel in verschillende kleuren. Je hebt dan de mogelijkheid om dezelfde stoel door te zetten in je interieur, in twee of meerdere kleuren. Wil je veilig zitten? Kies dan voor een combinatie van licht- en donkergrijs, of kleuren uit hetzelfde kleurenpalet. Wil je juist wat meer gedurfd? Zoek een combinatie van contrasterende, felle kleuren die in je interieur passen.

Extra tip: Je kan ook kiezen voor een kleurige eetkamerbank. De eetkamerbank is perfect voor als je een alternatief zoekt voor eetkamerstoelen. Deze is ook te krijgen in verschillende stoffen, kleuren en maten. En zelfs met of zonder rugleuning. Er zijn genoeg keuzes voor samenstellingen dus kies wat het beste bij jou past!

Spelen met materialen

Een gewaagde keuze, maar niet onmogelijk! Het is beslist van toepassing om variatie te hebben in materialen. Verschillende opties hierin zijn: stof, hout, kunststof, webbing, leder of metaal. Hoe meer kleuren en materialen je uitkiest, kan zorgen voor meer drukte. Maar geen zorgen, het heeft alleen iets meer styling-aandacht nodig. Laat je adviseren tijdens een interieuradvies van bijvoorbeeld De Troubadour Interieurs!

Variatie in vormen

Varieer erop los! Verschillende eetkamerstoelen aan jouw eettafel zijn hartstikke goed te doen, vooral door het ruime aanbod. Zo hoef je niet te variëren in stijl of bekleding, maar creëer je door de karakteristieken van de stoel een speelse uitstraling. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor stoelen met of zonder armleuning. Ook zijn er verschillende keuzes in poten, zoals een kruispoot, met of zonder wielen of traditionele u-poten. Of kies voor verschillende zittingen aan tafel, zoals een draai- of kuipzitting. De mogelijkheden zijn hierin eindeloos!

Extra tip: Vaak zijn er van dezelfde stoel verschillende uitvoeringen met of zonder armleuning, variatie in stoffen en poten waardoor de basis hetzelfde blijft, maar toch nét iets anders. Zo is je eethoek in de basis hetzelfde, maar ontstaat er toch een sfeervolle en speelse eethoek!