Lampen

Trimless spots voor strak en modern interieur

By  | 

Ledverlichting is momenteel heel populair. En dat is niet zo gek als je kijkt naar de vele voordelen die led-verlichting te bieden heeft. Behalve de lange levensduur – goed voor jou en voor het milieu – heeft ledverlichting ook tal van toepassingsmogelijkheden. Led-inbouwspots kun je eigenlijk in elke denkbare ruimte plaatsen! Maar er is nog veel meer goeds over dit type verlichting te melden. Lees snel verder en laat je verrassen door de veelzijdigheid van led-verlichting!

Led: energiezuinig en stijlvol

Ledverlichting is zeer energiezuinig en je kunt er dus goed mee besparen op je stroomverbruik. Een mooie manier om led-verlichting te verwerken zijn led-inbouwspots. Het is een stijlvolle manier van verlichten en de spots zijn supermooi weg te werken. Er zijn allerlei varianten mogelijk, van laag tot hoog en zo neutraal mogelijk of juist met een (kleur)accent.

Trimless led-inbouwspots: onzichtbare lichtbron

Wil je je led-verlichting echt wegwerken, dan zijn trimless inbouwspots met ledlamp de juiste keus voor jou! Bij dit type ledspots zie je geen rand op de ondergrond waar ze worden ingebouwd. Trimless spots worden ook wel frameless spots of verdiepte inbouwspots genoemd. Deze led-spots zijn volledig weg te werken in het plafond of stucwerk en sluiten hiermee naadloos aan op het licht dat al in de ruimte aanwezig is (bijvoorbeeld door (dak)ramen). Met deze onzichtbare lichtbron ontstaat een heel natuurlijk lichtplan.

Strak en stabiel lichtplan

Led-verlichting is heel geschikt als je een strak en stabiel lichtontwerp in je woning wilt. Je kunt led-verlichting plaatsen in elke ruimte. Ze zijn klein, waardoor je ze netjes weg kunt werken, en nooit nadrukkelijk aanwezig in welke ruimte dan ook. Led-inbouwspots zijn gewoon een heel functionele vorm van verlichting. Efficiënt, intiem en krachtig. Geschikt voor royale ruimtes, maar ook voor het kleinste kamertje of een kast … Goed om te weten led-lampen worden niet warm en zijn daarmee brand- en kindveilig.

Flexibel met ledverlichting

Veel mensen hebben bij led-verlichting toch nog vaak de associatie met koud en hard en ongezellig. Maar dat is niet terecht. Kijk ook eens naar de mogelijkheid van kantelbare led-inbouwspots en bijvoorbeeld ledverlichting met een dimfunctie. Zo kun je optimaal spelen met de richting en de sterkte van het licht. In de keuken heb je ander licht nodig dan in je kantoor of hobbykamer. In de woonkamer wil je het licht misschien soms op volle sterkte en andere keren mag het wat minder. Ook voor wisselende lichtwensen zijn led-inbouwspots ideaal.