Tuin ideeën

Verleng je woonkamer door naar de tuin met klassieke buitenlampen

By  | 

Ze zeggen ook wel dat de woonkamer het hart van je huis is. Het is namelijk dé plek waar we ontspannen na een lange dag,  tv en films kijken, en natuurlijk gasten ontvangen. Maar wat nu als het warm weer wordt en we ook buiten van onze leefruimte willen genieten? Met de juiste buitenlampen kun je je klassieke stijl gemakkelijk uitbreiden naar je tuin of patio. In dit artikel geven je graag een paar tips voor klassieke buitenverlichting armaturen.

Voordelen klassieke buitenlampen

Wil je ook van je woonkamer kunnen genieten als het buiten slecht weer is? Door buiten een paar mooie en klassieke lampen te installeren, kun je het gevoel van je woonkamer gemakkelijk tot in de tuin uitbreiden. Als het gaat om tuinverlichting, dan zijn klassieke buitenlampen vaak duurzaam en gaan dus lang mee. Dat niet alleen, ze zijn ook nog eens mooi en kunnen een gevoel van stijl toevoegen aan elke buitenruimte. Deze stijl kun je helemaal zelf bepalen omdat deze lampen gemakkelijk aan je eigen voorkeuren en behoeften aangepast kunnen worden. 

Ruime keuze aan verlichting

Of je nu een etentje organiseert of gewoon met je gezin van wat quality-time op je eigen patio geniet, klassieke buitenlampen voegen zeker een verfijnd accent toe aan je tuin. Lampen die zowel mooi als functioneel zijn, zoals bijvoorbeeld bij buitenverlichtingswinkel Nostalux heb je in veel verschillende soorten en maten. Je kunt genieten van de echte nostalgische rond koperen buitenlampen, maar ook de klassieke zeskante buitenlamp of de bolvormige variant zijn populair. Je leest het goed: een van de meest tijdloze en betrouwbare optie blijft de klassieke buitenlamp. Een eenvoudige, stevige lamp én bestand tegen slijtage. Zo kun je héél veel zomeravonden genieten van jouw eigen buitenverlichting

Functie van de buitenlamp

Tuinverlichting kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt, van functionele verlichting tot sfeerverlichting voor de fijne zomeravonden. Wanneer je kiest voor een klassieke buitenlamp, dan is het goed om een onderscheid te maken in de functie van de lamp. Wanneer je de lamp wilt gebruiken om de veiligheid te waarborgen, dan kun je het beste kiezen voor een duidelijk verspreid licht, zodat de verlichting zijn werk goed doet. Wil je graag dat je zwembad of vijver mooi uitgelicht worden? Accent verlichting zorgt ervoor dat bepaalde objecten extra worden verlicht. Of je nu een mooie boom of een prachtig kunstwerk wilt verlichten, een klassieke buitenlamp kun je ook richten op de dingen die je het mooist vindt in je tuin! Tot slot kun je ook kiezen voor sfeerverlichting om wat extra ambiance te creëren in jouw tuin of patio.