Wooninspiratie

Waar moet je op letten bij het overstappen van energieleverancier?

By  | 

Energiekosten besparen, iedereen wil het. Op zoek gaan naar de beste energie deals, iedereen doet het! Niemand wil een dief zijn van zijn eigen portemonnee, dat mag duidelijk zijn. We willen er allemaal warmpjes  bij zitten en daar tegelijkertijd niet te veel voor betalen. Er zijn handige vergelijkingssites die de beste energie aanbiedingen van energieleveranciers keurig voor je op een rijtje zetten. Dus wat houdt je nog tegen?

Overstappen naar andere energieleverancier

Tegenwoordig is overstappen van energie heel gewoon en ook supermakkelijk. Als je denkt dat het nogal ‘een gedoe’ is, dan heb je het helemaal mis. Met het grote aanbod van energieleveranciers is het inderdaad geen eenvoudige klus om uit alle goede energiedeals de juiste keuze voor jezelf te maken. Maar gelukkig hoef je dit niet zelf te doen.

Energiedeals vergelijken op vergelijkingssites

Op vergelijkingssites als Easyswitch kom je er snel en simpel achter welke energieleverancier voor jou de goedkoopste is. Je voert gegevens in, bijvoorbeeld je verbruik, je huidige leverancier en de regio waar je woont. Je krijgt dan meteen een lijst met de goedkoopste aanbieders van gas en stroom en wat je op jaarbasis bespaart. Je energiebesparing kan soms wel oplopen tot honderden euro’s. Vergelijken van energieaanbieders is dus altijd de moeite waard! Je kunt vaak kiezen uit een termijn van 1, 2 of 3 jaar. Hoe langer je een contract aangaat, hoe aantrekkelijker de energietarieven zijn.

Speciale acties energieleveranciers

Als een aantal aanbieders qua energietarief dicht bij elkaar ligt, kun je ook kijken naar welke speciale acties de leveranciers hebben. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een speciaal welkomsttarief voor nieuwe klanten, een korting voor klanten die blijven, cashback of een cadeau naar keuze. Behalve naar de goedkoopste energietarieven kun je ook naar de duurzaamheid kijken. Wil je groene of grijze stroom afnemen, een mix van beide of misschien windenergie of energie uit zonnecollectoren? Wat past bij jou leefstijl en ook bij jouw budget?

Voorwaarden bij goedkope energie

Wat ook niet onbelangrijk is: welke voorwaarden hanteert de aanbieder. Kun je overstappen naar een nieuwe energieleverancier onder dezelfde voorwaarden die je bij je huidige aanbieder hebt?. En kun je bijvoorbeeld zelf bepalen op welk moment van de maand je betaalt? Deze factoren kun je allemaal meenemen in je afweging. De voordelen worden op zo’n vergelijkingssite per aanbieder overzichtelijk gepresenteerd. Zo kun jij als consument een weloverwogen keuze maken die helemaal in jouw straatje (en portemonnee) past.