Wooninspiratie

Waarom een kluis in huis stijlvol en handig is!

By  | 

Een kluis in huis is iets wat je niet alleen ziet in spannende films, zoals James Bond, het is heel gebruikelijk en handig om een kluis te hebben. Een kluis is een logische aanschaf als je waardevolle spullen veilig wilt opbergen. Maar daarnaast is een kluis ook nog eens heel stijlvol en je kan hem op verschillende manieren plaatsen zonder dat het design negatief wordt beïnvloed.

Kluis plaatsen zonder dat het design wordt beïnvloed

Een kluis in huis is handig, maar ook enorm stijlvol! Tegenwoordig heb je kluizen met design kluizen. Deze kluizen hebben een prachtige en modieuze uitstraling, hierdoor is het een echte meerwaarde voor je interieur. Design kluizen zijn verkrijgbaar in alle soorten, kleuren en maten. Zo is er voor iedere interieur wel een bijpassende kluis te vinden. Vind je een kluis niet mooi staan? Dan is er altijd een optie om de kluis in te laten bouwen. Bijvoorbeeld in de voorraadkast of achter een schilderij. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Een kluis kan een stijlvolle toevoeging zijn voor je interieur, echter hoeft het niet.

Voordelen van een kluis

Het opbergen van je spullen in een kluis geeft je een veilig en beschermd gevoel. Het beschermt je tegen ongemakken als brand, diefstal en/of nieuwsgierige blikken. Natuurlijk wil je dat belangrijke en waardevolle spullen goed opgeborgen zijn. Met een kluis is dat het geval.

Beschermt tegen diefstal

Je moet er niet aan denken dat jouw belangrijke en waardevolle spullen gestolen worden bij een inbraak. Er is geen grotere inbreuk op je privé leven als een inbraak. Vermogensschade is te verzekeren, maar er zit ook veel emotionele schade bij. Sommige persoonlijke spullen zal je nooit meer terug krijgen. Met een stevige kluis kan je inbraak niet voorkomen, maar het bezig van een kluis kan je de gevolgschade proberen te beperken. Het is echter lastiger om een kluis open te breken dan om het nachtkastje open te trekken. Ook kan het soms voor de verzekeraar nodig zijn om je waardevolle spullen in een kluis op te bergen.

Meer privacy

Je wilt natuurlijk dat er niemand aan jouw persoonlijke spullen komt. Vreemden in je huis die rondneuzen tussen jouw waardepapieren, digitale documenten en diploma’s wil je natuurlijk voorkomen. Met een kluis heb je deze spullen buiten zicht en krijg je geen nieuwsgierige blikken.

Soorten kluizen

Er zijn verschillende soorten kluizen in alle soorten, maten en kleuren. De meest populaire kluis is de elektronische kluis. Deze is voorzien van een cijferslot met code. Erg handig, maar je moet natuurlijk wel de code ten allen tijde onthouden. De grootte van de kluis is altijd een moeilijk punt, waarschijnlijk wil je uiteindelijk meer spullen erin opbergen dan dat je aanvankelijk dacht. Ons advies is dan ook om altijd een grotere kluis te kopen. Ook kan je kijken naar kluizen die beschermen tegen brand, zo ben je ook beschermt bij brand.

Kluis kopen

Een kluis is relatief goedkoop en je kan hem gemakkelijk bestellen via internet. Er zijn verschillende webshops die kluizen aanbieden. Voor ongeveer 80 á 100 euro heb je een stevige en moderne elektronische kluis die optimale bescherming biedt. Wij hebben goede verhalen gelezen over kluis-kopen.nl. De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend en de verzending is gratis.