Wooninspiratie

Waarom kies je voor een elektrische haard?

By  | 

Een knapperend haardvuur, het gloeiende hout en wegdromen in de eindeloze vlammen. Een open haard is voor veel mensen een droom. Toch is het aantal mensen dat ook een haard in hun woning heeft of gebruikt beperkt. Angst voor schoorsteenbrand, roetaanslag of de bewerkelijkheid van een haardvuur brandend houden houdt veel mensen tegen. Ook zijn er steeds meer gemeenten die hun inwoners oproepen om vooral geen houtvuur te stoken. Bij het verbranden van hout komt CO2 vrij en deze koolstofdioxide verdwijnt via de schoorsteen in de lucht. Is een haard dan helemaal verleden tijd? Zeker niet. Kies voor een haard die op elektriciteit werkt en vlammen produceert met behulp van LED-verlichting. Een elektrische haard heeft wel de voordelen van een haardvuur en niet de nadelen.

Eenvoudig te installeren

Wil je genieten van een sfeervol haardvuur, maar heb je niet de mogelijkheid om een afvoerkanaal aan te laten leggen? Een elektrische haard is een uitkomst. Een aan- en afvoerkanaal is niet nodig. Bovendien plaats je de haard precies op de plek waar jij dat wilt, zonder rekening te houden met een geschikte plek voor een aansluiting. Je hebt alleen een stopcontact nodig. De droom van een romantische vrijstaande haard in de slaapkamer komt zo een stuk dichterbij.

Duurzame keuze

Door te kiezen voor een elektrische haard in plaats van een houtvuur komt er geen fijnstof in de lucht. Duurzaamheid bij een haard op elektriciteit gaat nog verder. De LED-verlichting is veel energiezuiniger dan een hout- of gaskachel. Heb je al duurzame maatregelen getroffen in je woning en beschik je over groene stroom of zonnepanelen? Met deze stroom zet je je haard in werking. Een elektrische haard is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Een scala aan mogelijkheden

Een elektrische haard is verkrijgbaar in verschillende stijlen. Zo is er altijd een haard die past bij jouw interieur. Wil je een haard in de keuken, de slaapkamer of toch in de woonkamer? Het kan allemaal. De vlammen komen echt tot leven en ook het hout in de haard is bijna niet van echt te onderscheiden. Een elektrische haard laat je eenvoudig inbouwen. Of wat dacht je van een hangend exemplaar? Alles is mogelijk met een elektrische haard.