Badkamer

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

By  | 

Het Nederlandse water heeft een hoge waterhardheid. Dat betekent dat er veel kalk in het water zit. Daardoor zie je dat er op verschillende plekken in huis kalkresten ontstaan. Hebben jullie thuis ook de afspraak om na elke douchebeurt de douchedeur schoon te maken met een wisser? Anders ontstaat er hardnekkige kalkaanslag die je lastig kan verwijderen. Ook de waterkoker en de koffiemachine ontkalk je regelmatig om ze van kalkaanslag te ontdoen. Voorkomen is beter dan genezen. Word kalkaanslag de baas met een waterontharder in huis. Ontdek de voordelen van een waterontharder voor particulieren.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder wordt door de monteur op de leiding in de meterkast geplaatst. Met behulp van een waterontharder hecht de kalk in het water zich niet meer aan de leidingen. Dit komt door het magnetische veld in de waterontharder. Je hebt niet veel ruimte nodig om een waterontharder te plaatsen. Bovendien is de waterontharder voor elke soort buis geschikt. Met een waterontharder voorkom je die vervelende witte waas op je huishoudelijke apparaten en in de badkamer. Het apparaat wordt afgestemd op de hardheid van het water in jouw woning. Onderhoud is nauwelijks nodig.

Een duurzame keuze

Een waterontharder is een duurzame keuze. Je apparaten gaan langer mee en zo bespaar je veel kosten. Je verbruikt minder energie. Op de verwarmingselementen van je waterkoker of boiler verschijnt minder kalkaanslag. Het opwarmen van het water gaat daardoor stukken sneller en dat scheelt energie en geld. Het schoonmaken van de badkamer is een stuk eenvoudiger geworden. Je staat niet meer urenlang te boenen met allerhande schoonmaakmiddelen om de kalkresten te verwijderen. Je verbruikt daardoor minder schoonmaakmiddelen en minder water. Ook dat is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

Comfortabel en goed voor je lichaam

Niets is vervelender dan kleding die na een wasbeurt stijf aanvoelt. Met een waterontharder behoort dat tot het verleden. Ook voor je huid heeft een waterontharder voordelen. Je huid droogt niet langer uit. Heb je last van eczeem, dan kunnen je klachten door gebruik van een waterontharder zelfs verminderen. Bovendien is ontkalkt water uit de kraan een stuk gezonder en schoner om te drinken dan water met kalk.