Keuken inspiratie

Welke barbecue moet ik kopen?

By  | 

Welke barbecue moet je kopen voor een lekker stukje vlees of vis of een heerlijk geroosterde groentesapjes? Het zal je niet verbazen dat het antwoord op deze vraag niet eensluidend is. Het hangt af van je persoonlijke voorkeuren en wat je van je bbq verwacht. We vertellen je graag wat meer over welke barbecues er te koop zijn. Overigens is niet alleen een goede barbecue de garantie voor een lekker eindproduct. De kok, grillmaster zo je wilt, is natuurlijk ook nogal bepalend!

Traditioneel barbecueën op houtskool

Houtskool bbqs geven producten die je erop bereidt een lekkere, ietwat gerookte smaak en ook de niet te versmaden geur die erbij hoort. Het zijn meteen ook de voornaamste redenen waarom ze deze bbqs zo populair zijn.

Je hebt wel wat geduld nodig. Steek de barbecue ruim voordat je wilt gaan eten aan (minmaal een uur van tevoren) en wacht tot de vlammen gedoofd zijn. Het gaat om warmte en rook en niet om vuur bij een houtskool bbq. Dit type barbecue is er in diverse afmetingen en uitvoeringen. Er zijn basic modellen, die je makkelijk kunt meenemen en dus ook heel geschikt zijn voor op de camping. Grotere modellen lenen zich goed voor een – vaste – opstelling in de tuin. Een houtskoolbarbecue is er al vanaf 6,95 – dan heb je een echte basic en voor rond de driehonderd euro heb je een de-luxe-variant. Daartussenin zit uiteraard nog van alles.

Barbecueën op gas

Veel mensen kiezen voor een gasbarbecue omdat deze bijna direct na het aansteken gebruiksklaar is. Bovendien is bij een gas bbq de temperatuur gemakkelijk te reguleren, waardoor je de garing wat beter onder controle hebt. Zwarte randjes en aanbranden liggen op een barbecue op gas natuurlijk veel minder voor de hand.

Gasbarbecues zijn er in bescheiden formaten of als tafelmodel. Ook zijn er complete kookunits voor buiten te koop, daarmee sta je echt luxe te kokkerellen buiten. Een gasbarbecue is wel wat prijziger dan de houtskool bbq, maar voor rond de 180 euro heb je al een leuk instapmodel te pakken.

Welk barbecuetype ben jij?

Als je graag buiten eet en je wilt snel aan de slag en/of aan tafel, of je bent een ‘last-minute griller, dan heb je het meest aan een gasbarbecue. Houd jij van de authentieke sfeer en smaak van barbecueën en maak je er graag de tijd voor dan ben jij absoluut een type voor de houtskool bbq.