Wooninspiratie

Welke risico’s loop je zonder goede woonverzekering? 

By  | 

Heb je nog geen woonverzekering afgesloten? Dan loop je grote risico’s. Vandaar dat we in dit artikel graag uitleggen waarom een goede verzekering voor je woning zo belangrijk is. Het maakt daarbij niet uit of je een woning huurt, of dat je er een gekocht hebt: een goede verzekering levert je namelijk altijd veel op. Wel is het belangrijk om te kijken wat je nodig hebt, want lukraak verzekeringen afsluiten, is niet verstandig. We zullen daarom niet alleen stilstaan bij de vraag welke risico’s je met een woonverzekering kunt uitbannen, maar ook hoe je de verzekering voor je woning vandaag nog kunt regelen. Het is namelijk zo gedaan. 

Je loopt veel meer risico’s dan je denkt in je woning 

Veel mensen onderschatten de risico’s die ze lopen in hun woning. Je thuis voelt waarschijnlijk als een plek van rust, dus wat zou daar nu kunnen gebeuren? Een ongelukje ligt echter altijd op de loer. Dit loopt uiteen van een klein ongemak tot grote ongelukken zoals bijvoorbeeld een brand. Vandaar dat we je aanraden om een verzekering te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een woonverzekering van Univé nemen. Een volledige woonverzekering bestaat uit een inboedel- en een opstalverzekering. Met de inboedelverzekering kun je alle schade laten uitkeren die ontstaan is aan de spullen die in en rondom je woning staan. Laat je je laptop een keer vallen waardoor het scherm gebroken is? Dan kun je bij je verzekeraar terecht om de onkosten te claimen. Heb je last van lekkage en is daardoor je tapijt naar de gallemiezen gegaan? Ook dan kun je terecht bij je verzekeraar om de schade te declareren. 

Een opstalverzekering kan je heel veel onkosten besparen 

Als je een huis gekocht hebt, is het belangrijk dat je niet alleen een inboedel-, maar ook een opstalverzekering afsluit. Deze polis dekt namelijk de schade die ontstaan is aan de structuur van de woning. Daarmee bedoelen we niet alleen de woning zelf, maar ook alles wat aan je woning is vastgemaakt. Waar moet je dan aan denken? Aan bijvoorbeeld je zonnepanelen. Deze panelen zijn vaak erg duur, dus mochten ze door bijvoorbeeld een blikseminslag beschadigd raken, dan kun je de kosten uit je opstalverzekering halen. Mocht je woning zo sterk beschadigd zijn geraakt dat je er een tijdje niet meer in kunt wonen, dan kun je ook de kosten van een vervangende woonruimte uit je verzekering halen. Je ziet het: een goede woonverzekering is van groot belang voor het behoud van je woongenot. Slaat het noodlot een keer toe, dan heb je een goed vangnet om deze misère weer op te lossen.  

Een goede woonverzekering kun je zelf snel online afsluiten 

Wanneer je nog geen woonverzekering afgesloten hebt, loop je grote (financiële) risico’s. Loop je namelijk schade op aan je huis of aan je spullen, dan komen alle kosten op jouw bord. Heb je geen buffer achter de hand, dan kan dit grote problemen veroorzaken. Zorg er daarom voor dat je een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluit en voeg er nog een opstalverzekering aan toe wanneer je de eigenaar bent van het huis waarin je woont. Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan voor meer info over alle mogelijkheden. Je kunt hier gelijk je pakket samenstellen, je maandelijkse premie berekenen en eventueel gelijk spijkers met koppen slaan. Informeer ook naar de mogelijkheid om pakketkorting te ontvangen. Sluit je namelijk meerdere polissen bij een partij af, dan bespaar je kosten.