Lampen

Welke soort lamp kies je in de slaapkamer?

By  | 

Als het gaat om slaaptijd, dan geldt de regel hoe donkerder hoe beter. Maar hoe zit het met de andere uren die je in je slaapkamer doorbrengt? Je klaarmaken om naar bed te gaan, je ’s morgens aankleden, lezen, ontspannen en genieten van romantiek… een slaapkamer is zelfs tijdens de wakkere uren een drukke plek. Die activiteiten hebben een goed verlichte slaapkamer nodig – een met verschillende lichtbronnen die gelaagd zijn van het plafond tot het bed. In dit blog delen we de belangrijkste soorten met enkele tips.

1. Plafondlampen

De meest voorkomende bron van slaapkamerverlichting hangt boven het hoofd. Plafondlampen zijn armaturen direct tegen het plafond en zijn meestal een gloeilamp bedekt met een decoratief glazen of plastic komvormige deksel. In een kleine tot middelgrote slaapkamer is dit misschien wel de enige plafondverlichting die je nodig hebt. Voor een optimaal gebruiksgemak kun je een plafondlamp met sensor kopen. Of je kunt ook zoeken naar armaturen die passen bij de decoratiestijl van je slaapkamer.

Veel plafondlampen hebben een eenvoudig uiterlijk, maar er zijn keuzes met wat meer flair. Metalen of geverfde randen, gegoten glas en ongebruikelijke vormen behoren allemaal tot de opties. Zo kun je voor slaapkamers met een hoog plafond plafondlampen van led high bay kopen bij www.besled.nl. Deze lampen passen perfect bij een industrieel interieur. Maar ook als je graag verschillende woonstijlen mengt, voegen deze lampen een meerwaarde toe aan je slaapkamer.

2. Vloerlampen

Je zult zelden een slaapkamer tegenkomen die niet profiteert van een vloerlamp. Zoals de naam al doet vermoeden, staan deze lampen op de vloer en zijn ze meestal 90 tot 180 centimeter hoog. De stijlen van led vloerlampen zijn bijna eindeloos. Hierdoor kun je elk decoratiethema matchen en geven ze een stijlvol karakter aan je slaapkamer, voornamelijk als je kamer ook een aparte zithoek heeft. Als je slaapkamer geen plafondlamp heeft, wil je ten minste één vloerlamp in een kleine slaapkamer, twee of meer in een grote kamer.

3. Bedlampen

Elke slaapkamer heeft een soort bedlampje nodig. Meestal in de vorm van een tafellamp, hoewel vloerlampen of staande lampen, wandkandelaars en hanglampen ook andere opties zijn. Je bedlamp moet praktisch en eenvoudig zijn, maar dat betekent niet dat het geen krachtige decoratie kan toevoegen aan je slaapkamer.

Met zoveel keuzes beschikbaar, is er geen reden om genoegen te nemen met een ​​lelijke of saaie bedlamp. Kies dus voor een lamp dat een statement maakt en die een paar centimer groter is dan je nachtkastje, zodat je comfortabel kunt lezen voor het slapengaan.