Industrieel interieur

Welke verlichting kiezen voor de woonkamer?

By  | 

Verlichting heeft niet alleen een functioneel doel, het is ook een prima manier om een heel eigen en unieke sfeer aan je woning te geven. Zo kun je de woonkamer bijvoorbeeld alleen al door het kiezen van de juiste verlichting heel knus, gezellig en warm maken. En geef toe, wat is er nu leuker dan ’s avonds met het hele gezin in een knusse sfeer te genieten van de zeldzame vrije tijd?

Maak werk van een lichtplan

Zomaar hier en daar wat lampen plaatsen en hangen, is geen goed idee. Je zult later tot de vaststelling komen dat bepaalde delen van je woonkamer te weinig verlicht worden en andere net te veel. Maak dus een schets van je woonkamer en bepaal zo welke lampen waar moeten komen. Op die manier kun je doelgericht je verlichting aankopen en ben je zeker van de juiste sfeer op ieder moment van de dag.

Kies de voor jou beste verlichting

Mensen staan nog steeds wat huiverachtig tegenover led verlichting omdat je er geen knusse sfeer mee zou kunnen creëren. Vroeger was dit ook wel zo, led lampen gaven erg wit licht wat niet als aangenaam ervaren werd in een huiselijke sfeer. Echter, met de huidige generatie led verlichting is net het tegendeel waar. Bovendien komen led lampen ook nog eens samen met vele voordelen waardoor de keuze snel gemaakt is.

De voordelen van led lampen

Wie kiest voor led lampen kiest voor de meest energiezuinige verlichting op de markt verkrijgbaar. In aankoop zijn de lampen dan misschien wel iets duurder, het lager verbruik en de langere levensduur zorgen ervoor dat je de investering in geen tijd hebt terugverdiend.

Kies je voor een led plafondlamp dan kun je in combinatie met een dimmer altijd de perfecte sfeer voor je hele woonkamer oproepen. Helder licht als je in de woonkamer aan het werken of lezen bent bijvoorbeeld of net zachter en warmer licht tijdens een gezellige babbel.

Niet onbelangrijk bij het kiezen voor led verlichting is het veiligheidsvoordeel. In tegenstelling tot klassieke lampen worden led lampen nauwelijks warm waardoor de kans op brand een stuk kleiner wordt en niemand er zich aan kan verwonden.

Met led lampen maak je in ieder geval een goede keuze voor de verlichting in je woonkamer, probeer het zelf maar en je zult meteen overtuigd zijn.