Klassiek interieur

Welke vloer moet je kiezen voor nieuwbouw?

By  | 

Heb je een nieuw huis gekocht, dan komen er veel beslismomenten op je pad. Ook vloerbedekking is een punt van aandacht op zo’n moment. Je kunt vele kanten op en elke ruimt stelt weer andere eisen aan wat je er op de vloer legt. In de badkamer leg je waarschijnlijk geen tapijt, terwijl dat op de slaapkamer misschien wel een optie is. Voor de woonruimtes zijn gladde, onderhoudsarme vloeren heel geschikt en veel mensen kiezen hier om precies die reden dan ook voor. We vertellen je graag wat over laminaat, parket en pvc en over de verschillende voordelen van deze vloeren.

Voordelen laminaat

Laminaat is onderhoudsarm en gemakkelijk te leggen. Het is verkrijgbaar in zowel brede als smalle stroken of tegels en je kunt het ook in visgraat leggen. Het is vrij logisch dat laminaat waar je intensief op leeft, zoals op de benedenverdieping, aan hogere kwaliteitseisen moet voldoen dan bijvoorbeeld het laminaat op de bovenverdieping. Dan kies je bijvoorbeeld voor extra sterk laminaat.

Laminaat in de badkamer?

Voor de badkamer is watervast laminaat de juiste keus. Het biedt alle voordelen van gewoon laminaat, maar kan door de speciale toplaag ook tegen gespetter en natte voetstappen. Bij badkamerlaminaat is ook de afwerking met de juiste plinten een belangrijk aandachtspunt. Ga je laminaat kopen, laat je dan ook hierover goed adviseren!

Wil je een authentieke parketvloer?

Een parketvloer geeft een warme, authentieke uitstraling en is ook nog steeds een veel gekozen product voor op de vloer in woningen. Omdat je het hier over een natuurproduct hebt, vergt parket wel wat onderhoud, maar dat betaalt zich terug in een vloer waar je jaren en jaren plezier van hebt. Parketvloeren kun je in tegels, blokjes en stroken leggen, maar ook in trendy visgraatmotief leggen. Voor een parketvloer kun je kiezen uit verschillende houtsoorten zoals het bekende eiken of grenen, maar ook bamboe (stabiel, trendy, exotisch en duurzaam) en wengé zijn de wat nieuwere opties die het overwegen waard zijn.

Of wordt het een pvc-vloer …

Pvc is zeer slijtvast en bestand tegen intensief gebruik. Met pvc-vloeren zijn de mogelijkheden legio. Je kunt het in allerlei patronen en kleuren laten leggen en daarmee een heel eigen draai aan de vloerbedekking in je woning geven. Maar je kunt er ook prima een zeer natuurgetrouwe lookalike van een eiken, grenen of marmeren vloer mee leggen. Een pvc-vloer is extreem onderhoudsarm en is blijvend mooi van kleur.