Vloer inspiratie

Welke vloeren kun je schrobben?

By  | 

Bij het schrobben van de vloer denk je al gauw aan Assepoester die op handen en knieën met een borstel de vloeren moest doen. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer en hebben we allerlei hulpmiddelen om onze favoriete vloer schoon te houden. Welke vloer kan wel tegen een stootje en waar moet je op letten bij het schoonmaken van de vloer? Wij vertellen je alles over gietvloeren en epoxyvloeren.

Wat is een gietvloer en waar let je op?

Als je op zoek bent naar een modern en strak interieur dan is de gietvloer de ideale vloer voor jou. We kennen twee soorten gietvloeren, waarbij de Polyurethaan (PU) gietvloer het meest gebruikt wordt in woonhuizen en kantoren. Een gietvloer is een vloer zonder naden. Het kunststof wordt op de ondervloer gegoten en ziet er heel strak uit. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je hoeft niet bang te zijn voor koude voeten, want de gietvloer voelt warm en zacht aan. Deze vloer is ook geschikt om te combineren met vloerverwarming. Het grote pluspunt: schrobben hoeft niet! Stofzuigen en dweilen met water is voldoende om de vloer schoon te houden.

De ins en outs van epoxyvloeren

Een epoxyvloer is ook een gietvloer, maar deze is wat minder vaak te zien in woningen. Epoxyvloeren van G-Vloeren zijn vooral veelgebruikt op plekken waar heel schoon gewerkt moet worden zoals in een laboratorium of in bedrijven waar de vloer zwaar belast moet worden. Vaak wordt bij dergelijke vloeren voor de kleur wit gekozen, maar dit blijft toch een lastige kleur om schoon te houden. Epoxyvloeren zijn in elke Sikkens en RAL kleur leverbaar. Een antislip epoxyvloer voorkomt valpartijen bij een natte vloer. Dit komt door de extra coating die wordt aangebracht om slippen te voorkomen. In bedrijven waar elektrische lading kan voorkomen wordt vaak gekozen voor een elektrisch geleidende epoxyvloer.

Tips voor het mooi houden van je gietvloer

Je wilt je gietvloer mooi houden zodat deze lang meegaat. Een gietvloer vergt weinig onderhoud. Toch geven wij je graag een aantal tips die helpen om je gietvloer nog mooier te houden. Het dagelijks schoonhouden bestaat uit stofzuigen of even met de wisser over de vloer. Zo voorkom je dat stof, vuil en zand als schuurpapier op je vloer werken en beschadigingen achterlaten. Daarnaast dweil je de vloer elke week met warm water. Zit er een vlek op de vloer, maak die dan schoon met een speciaal schoonmiddel dat geschikt is voor gietvloeren. Gebruik daarbij nooit een schuursponsje. Eén of twee keer per jaar maak je de vloer grondig schoon met een speciaal schoonmaakmiddel dat vuil en oude resten van schoonmaakmiddelen verwijdert. Breng periodiek op de laklagen een polish laag aan voor extra bescherming. Je houdt je vloer nog langer mooi als je beschermvoetjes plaatst onder tafels en stoelen. Zo gaat je vloer jaren mee!