Modern interieur

Nieuwe woontrend; ronde schilderijen

By  | 

Misschien heb je ze al gezien, misschien nog niet. Een ding is zeker; ronde schilderijen zijn mooi gevormd en een nieuwe trend op gebied van schilderijen!

Ronde schilderijen zijn de nieuwe ronde spiegels

Een tijdje geleden hadden ronde spiegels al een comeback gemaakt in verschillende interieuren. Vooral op de badkamer en bij make-up tafels waren ze te vinden. Nu is het tijd voor ronde schilderijen om als woontrend door te breken. De ronde look geeft een gezellige sfeer en is weer eens iets anders dan wat je normaal in iemands interieur ziet.

Schilderijen met ronde vormen zijn trendy

Een trend die we in 2019 gaan zien is interieur en decor met een klassieke invloed. Kitschy en over de top interieur en decor kan je zonder twijfel het komende jaar toepassen. Dit kan ook gemixt worden met moderne invloeden, hierdoor krijg je weer een nieuwe stijl. Dit geeft ook een wat ruwere look dan origineel klassiek interieur en decor. De altijd geliefde retro invloeden blijven ook nog steeds erg populair met warme kleuren en leuke visuele printjes, wat je ook weer terug kan vinden in de ronde schilderijen.

Ronde schilderijen

Daarbij krijgen we in 2019 ook de trend “opposites attract”; tegenpolen trekken elkaar aan. Dit wordt in het interieur toegepast door tegenpolen in vormen en kleuren te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld mannelijk gemixt met vrouwelijke aspecten zijn, of ronde vormen tegenover vierkante vormen zoals een rond schilderij boven een rechthoekige bank. Andersom kunnen klassieke schilderijen natuurlijk ook met rond gevormd interieur gemixt worden. De combinatie van mat met glanzende materialen of verf zal je ook veel terug zien als trend. Er is altijd genoeg inspiratie om thuis je interieur een leuke update te geven en te genieten van een frisse look!

Zijn ronde schilderijen te vrouwelijk?

Het feit dat deze kunst rond is betekent in geen geval dat het per se vrouwelijke schilderijen zijn. De fotokunst die op een rond schilderij kan staan gaat van stoer naar vrouwelijk naar neutraal. Er zijn voor verschillende stijlen en smaken verschillende schilderijen die bij je interieur passen, net zoals elk ander schilderij dat heeft.

Met vanoudse kunst gemixt met een modern tintje krijg je al gauw een unieke look. Maar ook compleet moderne kunst en andere stijlen kunnen je interieur een mooie look geven. Er zijn veel verschillende opties en voor elk interieur is er wel iets te vinden in de ronde wereld van schilderijen!