Raambekleding

Zonwering nodig? Lees deze 3 tips voor je aankoop

By  | 

Op de warme zomerdagen is zonwering bijna onmisbaar. Zonwering biedt namelijk verschillende voordelen waardoor jij heerlijk van het zomerse weer kunt genieten, terwijl je lekker in de schaduw zit. Ook blijft het koeler in huis met de juiste zonwering. Ben je opzoek naar zonwering? Deze 3 tips helpen jou bij de aankoop van de juiste zonweringsproducten!

Tip 1: weet aan welke functies jouw zonwering moet voldoen

Verschillende zonweringsproducten hebben verschillende functies. Rolluiken zijn naast zonwerend ook nog eens erg isolerend en inbraakwerend. Daarnaast zijn de rolluiken ideaal voor slaapkamers, ze verduisteren de slaapkamers namelijk ontzettend goed. Wanneer je nog wel naar buiten wilt kunnen kijken zijn screens erg handig. Screens beschermen de ruimtes tegen fel zonlicht en UV-straling. Dit product wordt aan de buitenkant van het kozijn bevestigd en wordt daarom ook wel vlakhangende zonwering genoemd. Ben je juist opzoek naar een schaduwplekje voor in de tuin? Dan zijn zonneschermen of terrasoverkappingen erg ideaal. Bepaal op voorhand al naar welke functies je opzoek bent, zo kom je sneller bij het juiste product terecht.

Tip 2: kies een stijl die bij jou past

Wanneer je een zonweringsproduct aanschaft, heb je vaak keuze uit ontzettend veel kleuren en designs. Kies een mooi stijlvol doek voor jouw zonnescherm, of een mooie bijpassende kleur voor jouw rolluiken. Zonneschermdoeken zijn verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren en designs en screendoeken zijn verkrijgbaar in meer dan 90 kleuren en designs. Keuze genoeg dus!

Tip 3: kies een product op maat

Zonwering op maat biedt veel voordelen. Wanneer je kiest voor screens of rolluiken, is het van belang dat deze op maat gemaakt worden, zodat de producten mooi aansluiten op de ramen. Dit geldt ook voor een zonnescherm. Zo weet je zeker dat jouw zonnescherm passend is.